Suomi  English 

Weela-kuntolaite

Mikä olisi hyvä kuntolaite kotiin? Monipuolinen, mutta joka ei vie paljon tilaa? Kotikuntolaite, jolla voi treenata koko kehon päästä varpaisiin?

Weela on taljalaitteisiin verrattavissa oleva kuntolaite tai kotikuntokeskus, joka on tarkoitettu monipuoliseen lihaskuntoharjoitteluun. Weela tuottaa sähöisesti vastusvoimaa 1-50 kg, mutta painaa itsessään vain 15 kg.

1) Turvallisuus 

Weela on suunniteltu turvalliseksi käyttää myös kotiolosuhteissa. Vastuksen tuntuma ei ole niin nopea kuin painovoima, joten sitä on helppo kontrolloida eikä se pääse yllättämään. 

Harjoitusaluetta säätämällä voit rajata liikken aloituspisteen, josta määrätty vastus asetetaan. Tämä helpottaa vaikeisiin alkuasentoihin pääsemistä mm. etukyykky ja ojentajapunnerrus liikkeissä, toisaalta se estää myös loukkaantumisen tai "painon" putoamisen varpaille, mikäli satut horjahtamaan.

etukyykky_weela

2) Tehokkuus 

Vastuksen suuruutta on helppo säätää aina 50 kiloon saakka. Kilon säätöporras takaa aina optimaalisen vastuksen. 

Weelalla painot saattavat tuntua raskaammilta kuin samansuuruiset punnukset, sillä Weelalla harjoitellessa nopeudesta ei ole hyötyä. Voima pitää tuottaa tasaisesti koko liikeradan ajan, etkä voi huijata esim vartalon heilautuksilla. Se auttaa pitämään myös suoritustekniikan puhtaana. 

Eksentrinen harjoittelu on tutkimusten mukaan "normaalia" tehokkaampaa ja turvallisempaa. Eksentrinen vaihe tarkoittaa suorituksen palauttavaa vaihetta, jossa lihas jarruttaa liikettä. Weelaharjoittelussa eksentrisen harjoittelun hyötyjä voidaan tehostaa, sillä harjoitusvastus voidaan säätää erikseen veto- ja palautusvaiheille. Weela onkin yksi harvoja kuntolaitteita, jossa eksentristä vaihetta on mahdollista korostaa. 

selkatreeni_weela

3) Liikuteltavuus

Kotikuntosali tuo mieleen ison tilan, joko autotallin tai ison huoneen, joka on täytetty erilaisilla kuntolaitteilla: kotikuntokeskuksella, soutulaitteella, punttipenkillä ja niin edelleen. Nämä laitteet tarvitsevat runsaasti tilaa ja ovat raskaita siirrellä. 

Weela mahdollistaa kotisalin pieneen tilaan. Yksi laite riittää koko kehon lihaskuntoharjoitteluun. Enää ei tarvitse järjestää yhtä huonetta kotisalille, vaan kuntosali rakentuu hetkessä olohuoneeseen tai minne itse sen haluat viedä. Weelan mitat 63 cm x 67 cm x 18 cm

 kannettava_kuntosali

Weelan mukana tulee WeelaTrainer-sovellus, joka toimii virtuaalisena valmentajanasi. Se seuraa kehitystä, opastaa ja antaa harjoitusohjelmat. Lue lisää WeelaTrainer-sovelluksesta.

 

Ammattilaiset suosittelevat Weelaa. Katso mitä PersonalTrainereita kouluttavan Trainer4Youn perustaja Riku Aalto tai Oulun Kärppien fysiikkavalmentaja Samppa Jaakola sanovat Weelasta.

 Tilaa Weela alkaen 32 € /kk

Nana Heikkilä opastaa Lassi Hurskaista kotitreenissä H.E.T.K.I TVssä